Positive feedback from the participants at I DISCUS workshop

Counter

  • Site Counter:808,012
  • Unique Visitor:53,194
  • Registered Users:1
  • Unregistered Users:257
  • Blocked Users:257
  • Published Nodes:151
  • Unpublished Nodes:28
  • Server IP:188.237.172.3
  • Your IP:172.70.126.30
  • Since:08 Dec 2014

     

    2015-03-30Views:1,319Visitors:640

    On 17-18 March in Chisinau took place the first event of the DISCUS project. The workshop on ICT-driven local development was attended by over 50 participants, of which around 30 local public officials from various regions of Moldova. Several participants submitted their impressions to organizers of the event.
     

    Zabrian Stela, şef Serviciul Relaţii Publice,
    Consiliul Raional Soroca

    Dintotdeauna am pus accentul pe comunicare. Trăim timpuri când avem nevoie de canale cât mai rapide de comunicare, canale performante, care să evite coridoarele birocratice. Consider că netul este unul din ele.
    Workshopul din 17-18 martie m-a făcut să cred că vom găsi în comun instrumentele necesare pentru a exploata la maxim această oportunitate. Mai mult ca atât, sunt sigură că proiectul e-Guvernare se va extinde şi la nivel local, iar portalul e-Servicii, cu timpul, va fi utilizat, dar şi apreciat la justa valoare.
    Rolul APL-urilor este de a soluţiona problemele cetăţenilor. De funcţionari depinde cât de abili vor fi şi pe ce cale vor merge, se vor împotmoli în obişnuinţă, sau vor fi într-un pas cu timpul şi progresul tehnico-ştiinţific.

     

    Ivan Zaharco, şeful OLSDΠOcniţa
    Cele mai mari impresii le-am avut chiar din prima zi a workshopului din 17-18 Martie, cînd am conştientizat cît de importantă este tema care a identificat-o echipa IDSI - Dezvoltarea locală bazată pe TIC. Personal am simţit nevoie de formare în acest domeniu de mult timp. Imediat după prezentările făcute de către echipa IDIS şi experţi, am fost impresionat dublu, din motivul că am acumulat informţii care o să mă ajute în activitatea mea în viitor, şi nu numai a mea, sper să reuşesc să produc schimbarea în acest domeniu şi între colegii mei din cadrul serviciilor concentrate şi desconcentrate ale Consiliului raional, a APL-lor, a managerilor Instituţiilor Publice şi nu în ultimul rând a comunităţii.
    Din primele zile după workshop, mi-am trasat două obiective primordiale: elaborarea unei pagini web a Organului Local de Specialitate în Domeniul Învăţămîntului şi Implementarea unui Sistem de Management al Documentelor Electronice în cadrul acestui organ, deoarece am fost impresionat de studiul de caz prezentat de Igor Plamadeala din cadrul CR Ialoveni.
    Mulţumesc tuturor pentru acest eveniment!
     

    Cristina Smolenschi, Specialist Gestionarea Patrimoniului Public, Primăria or. Călărași
    La data de 17-18 martie am avut oportunitatea de a participa la primul eveniment al proiectului DISCUS, Workshopul cu tematica: dezvoltarea locală bazată pe tehnologia informaţiei şi comunicațiilor, unde s-au abordat subiecte importante pentru Republica Moldova: despre aplicare eficientă a politicilor societăţii informaţionale, instrumentele de e-guvernare care în mod sigur sunt necesare pentru a consolida participarea sectorului academic, administraţiei publice locale, mediului de afaceri, societăţii civile. Toate acestea subiecte au fost punctate şi de experţii din Slovacia, Polonia, Cehia care au menţionat despre experienţa ţărilor Visegrad, pentru ca şi Republica Moldova sa poată edifica o societate informaţională, orientată spre interesele cetăţenilor întregii societăţi şi să fie un bun exemplu de bune practici pentru alte ţări.   
    PS: implicare mea la discuţiile din cadrul atelierului este deosebit de important şi pentru tema mea de la programul de master: Securitatea informaţională în Republica Moldova, unde neapărat voi reflecta cîteva idei notate de mine.

     

    Aliona Muntean, șefa secției administrație publică,
    aparatul președintelui raionului Ștefan-Vodă

    Participarea în cadrul proiectului DISCUS, pentru mine, înseamnă o oportunitate pentru a îmbunătăți platforma de politici locale ce ține de sporirea calității actului administrativ, implementarea e-serviciilor la nivel de raion, oraș și sate prin elaborarea și realizarea planului de acțiuni. Totodată am beneficiat de cunoștințe noi în domeniu dezvoltării locale bazată pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, experiența țărilor Visegrad. La fel, vreau să menționez despre atmosfera prietenoasă în cadrul workshop-ului din 17-18 martie 2015 și asistența profesională organizatorilor.

     

    Victor Koroli, Director Executiv, Alianţa CCAII, Rezina
    Pentru mine participarea la atelierul privind dezvoltarea locală bazată pe TIC a însemnat o excelentă posibilitate pentru schimb de experienţă, transfer de bune practici, atît din din ţările grupului V4, cît şi din Republica Moldova.
    De asemenea, a fost excelentă platforma pentru exerciţii intelectuale şi cunoaşterea unor noi oameni, precum şi o trambulină pentru iniţierea unor proiecte comune.

     

    Arnaut Oxana, Şef serviciul de dezvoltare locală şi regională, Consiliul raional Cantemir
    Participarea la workshopul “Dezvoltarea locală bazată pe tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor” ne ajutat în identificarea căilor şi mecanismelor de implementare a e-serviciilor locale şi m-am convins de necesitatea serviciilor electronice la nivel local, importanţa tehnologiilor în toate domeniile vieții publice.
    Cunoștințele şi informațiile obținute de la experţii ţărilor Visegrad, ca şi experienţa lor, este foarte utilă şi poate fi aplicată pentru dezvoltarea locală bazată pe TIC în Moldova.


      Last updated:  30-03-2015 11:33:01